OVER MARESE DIJKEN

In het begin van mijn loopbaan is er een fase geweest dat ik het niet naar mijn zin had, op zondagmiddag kreeg ik een akelig gevoel in mijn buik om dat maandag in zicht was. Werken kostte mij veel energie en had ook een impact op mijn leven buiten het werk. Dit was voor mij het moment om zelf de regie te nemen in mijn loopbaan, wie weet nu immers het beste wat bij mij past? Na die tijd heb ik diverse functies gehad, de een wat leuker dan de ander. Ik zorgde ervoor dat ik mij bleef ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, doormiddel van trainingen maar ook door het oppakken van taken die niet direct te maken hadden met mijn functie, maar die ik leuk vond om te doen en waarvan ook de organisatie profiteerde.

Door de diverse ervaringen, werden mijn sterke punten steeds zichtbaarder, niet alleen voor mij zelf maar ook voor de buitenwereld. In mijn functie als leidinggevende kwamen mijn kwaliteiten op het intermenselijke vlak zeer goed van pas. Het was voor mij de kans om ook anderen aan te zetten om na te denken over hun werk, nu en in de toekomst.

Diverse mensen in mijn afdeling hebben toen een bewuste keuze gemaakt om zich in een bepaalde richting te specialiseren, waarbij zij, door het schuiven met onderlinge taken, in de afdeling hun eerste ervaring konden op doen. Het  gevolg was dat de motivatie en het werkplezier toenam, het werd een geolied team dat flexibel insprong op interne en externe veranderingen; een voorbeeld van het stimuleren van employability en duurzame inzetbaarheid waarbij er sprake is van een win-win situatie.

Ik heb scheikunde gestudeerd aan de UvA en heb ruim 20 jaar bij Shell gewerkt in diverse technische, management en HR functies. In 2010 heb ik een carrière switch gemaakt naar loopbaanprofessional en ik streef er naar om voor een ieder een inspirerende, plezierige en betrokken werkomgeving te vinden of te creëren.

Marese Dijken

 

  • MSc chemie
  • >20 jaar werkzaam bij Shell als procestechnoloog, leidinggevende en HR manager
  • Noloc erkend loopbaan professional
  • Carrière consultant KNCV
CONTACT LINKEDIN