Masterclass Duurzame Inzetbaarheid Industrie: Iedere vakkracht is hard nodig

Masterclass leren op de werkvloer in de industrie 

Op donderdag 31 januari vindt bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht de masterclass Industrie ‘Iedere vakkracht is hard nodig!’  plaats. De snelle en verregaande technologische ontwikkelingen vragen veel van werknemers. Gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt is het voor ieder bedrijf binnen de industrie noodzakelijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen en zo zijn of haar waarde op de arbeidsmarkt behoudt. In deze masterclass staat de volgende vraag centraal: Op welke manier kan een leerrijke werkomgeving binnen je bedrijf vakkrachten (denk hierbij aan operators, installatietechnici, monteurs, technicians, etc.) aanzetten om actief mee te blijven doen?

Samen leren in de industrie is samen doen!
Deze masterclass is meer dan een event of congres en heeft een andere insteek. Deelnemende bedrijven uit de industrie kunnen kennis en ervaring delen met andere bedrijven in de industrie om vervolgens een eigen praktische vertaalslag te maken. Daarom worden zowel HR managers én plant/productiemanagers uitgenodigd om zo beleid en praktijk samen te brengen. In deze masterclass staat niet centraal hoe het moet, maar hoe je het samen doet.

Programma

Tijdens de masterclass gaan bedrijven samen aan de slag.

  • Met prof. dr. Ir. Egbert-Jan Sol, programmadirecteur Smart Industry kijken we naar de industriële revolutie 4.0 en de impact op organisaties en de arbeidsmarkt.
  • We delen bewezen best practices van deelnemende bedrijven in de industrie.
  • We leren hoe in learning communities onderwijs en bedrijven ‘samen leren’.
  • We krijgen wetenschappelijk inzicht met betrekking tot randvoorwaarden voor een leercultuur van dr. Jos Sanders, lector ‘Leren tijdens de beroepsloopbaan’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
  • We vertalen kennis en best practices naar jouw bedrijf door samen aan de slag te gaan. Je gaat weg met concrete acties.

De masterclass wordt georganiseerd door DI-Katalysator en DI-werkt en ondersteund door NPDI, DSM, Smart Industry, VAPRO en VNCI.

Voor praktische informatie en aanmelding klik hier

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *